Item - Installationsförvaltning

Det skrevs om oss i Svensk Leverantörstidning

Publicerad: 2/12, 2014

 

I November 2014 fick vi det stora nöjet att vara med i en artikel på SvenskLeverantorstidning.se. Där intervjuar skribenten vår VD Sven-Olof Axelsson och vår Platschef i Sandviken, Svante Wallberg. Läs gärna! För att se hela artikeln kan ni klicka här.
 

Ett företag med bred kunskap och kvalitet

Konsultverksamhet och ventilationsunderhåll är ITEM-Installationsförvaltning AB:s specialitet. Eftersom ITEM står för såväl konsultation som installation och underhåll erhåller kunderna en helhetslösning med endast en aktör genom hela projektet.

ITEM-Installationsförvaltning AB bildades 1994 och har sitt säte Gävle. Företaget jobbar med konsultverksamhet och installation samt underhåll av ventilation och står för ett koncept som tillsammans innefattar de områden som ITEM står för; Installation, Teknik, Ekonomi och Miljö. Härutöver erbjuder man också det man kallar för installationsförvaltning som är ett samlingsnamn för samtliga tekniska installationer i en byggnad. Sven-Olof Axelsson, VD, utvecklar:
– Då vi alltid utgår ifrån kundernas behov börjar oftast uppdragen med konsultation. Kunderna har många gånger frågor och behov av hjälp i samband med ombyggnationer och utredningar av ventilationstekniska problem i lokalerna. Efter den första konsultationen får kunden en utredning med åtgärdsförslag. Vi erbjuder sedan kunden lösningar för de ventilationstekniska problemen. Allt förekommande, ifrån vanliga ventilationsaggregat till tung processventilation. Såväl nyinstallationer som förebyggande och avhjälpande underhåll, förklarar han.
Eftersom ITEM erbjuder båda delarna, det vill säga konsultverksamheten och utförande på plats, innebär det att man står för ett helhetskoncept, vilket gynnar kunden som bara behöver ha kontakt med endast ett företag. Sven-Olof Axelsson påtalar också att man dessutom erbjuder OVK-besiktningar, det vill säga Obligatoriska Ventilationskontroller, vilka fastighetsägare enligt lag är skyldiga att genomföra enligt olika tidsintervaller.

Smarta investeringar
ITEM-Installationsförvaltning AB sysselsätter 18 anställda och verkar i ett upptagningsområde som i huvudsak sträcker sig över Gävle och Sandviken med omnejd. En av uppdragsgivarna är Svenska Rolba AB som vände sig till ITEM med värme- och luftkvalitetsproblem i en av sina lokaler.
– Utredningen genomfördes med slutsatsen att kunden behövde byta filter i vissa system oftare för att erhålla rätt luftflöde och återvinning. Kundens investering betalades genom mindre energiåtgång och på köpet fick man en mycket bättre arbetsmiljö i lokalerna, berättar Svante Wallberg, platschef för ITEM i Sandviken, som även gärna lyfter fram en annan kund; Sandvik AB.
– Vår personal som utför underhåll på plats konstaterade att en ventilationsanläggning hade uppnått sin tekniska livslängd. Därefter hjälpte vi till med att ta fram en beräkning på ett utbyte, och i steget efter installerade vi också den nya anläggningen med bättre energiprestanda och möjlighet att återföra renad luft till lokalen. På sikt ger det stora energibesparingar, påminner Svante Wallberg.

Många utmärkelser
ITEM-Installationsförvaltning AB har genom åren vunnit flera utmärkelser. 2010 fick man Synas pris för att man bidrar till tillväxt för näringslivet i Gävleborg, 2011 och 2012 utsågs man av Dagens Industri till Gasellföretag och förra året utsågs man till Årets Konsult av sin kund Gavle Fastigheter. Senaste utmärkelsen kom från högskolan och Gävle kommuns samarbete Framför, där ITEM för 2013 mottog utmärkelsen på Gävle slott. Enligt Sven-Olof Axelsson är utmärkelserna resultatet av ett målmedvetet arbete i bolaget. Såväl långsiktiga kundrelationer som goda medarbetare i företaget har bidragit till dessa utmärkelser.
– Kvalitet är vår ledstjärna, liksom att vi upprätthåller en bred kompetens som ger kunden trygghet. Vi lämnar ingenting åt slumpen och har som stående ambition att alltid finna den bästa lösningen för de pengar kunden investerar, säger han.
Inom den närmsta framtiden har ITEM som mål att fortsätta växa under kontrollerade former. Tack vare den goda orderingången och de positiva utvecklingsplanerna letar man hela tiden efter duktiga konsulter inom branschen.

 

 

Läs hela artikeln på SvenskLeverantorstidning.se: http://svenskleverantorstidning.se/2014/12/02/ett-foretag-med-bred-kunskap-och-kvalitet/

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK